LSM VERDIENDE WINNAAR NA MATIGE DERBY

LANDO-SPORT MERENDREE – POESELE 2-0

Heel wat belangstelling ondanks de concurrentie van WK-wielrennen.

De wedstrijd startte voor ons uiterst positief. Reeds na 4 minuten was het al bingo. Seppe infiltreerde knap tot aan de rand van de grote backlijn en diens harde knal verraste totaal de bezoekende doelman. 1-0 en op rozen. Poesele duidelijk van slag af en dit resulteerde in het volgende kwart nog voor een paar goede mogelijkheden. Daniel kwam oog in oog met de doelman, Milan flirtte met de deklat en opnieuw liet Daniel een wenkende kans liggen. Tussentijds kregen de bezoekers welgeteld één kans, onze doelman redde in eerste instantie knap en in de rebound mikte hun spits rakelings naast. Efkens verschoten!!!

Een aangename eerste helft waar onze jongens duidelijk het betere van het spel hadden.

Wat we op het einde van de eerste helft al zagen was ook in de tweede helft nog meer zichtbaar. We kropen teveel naar achteren en de bal bijhouden was dikwijls een probleem. Gelukkig bleven onze doelman en onze ganse verdediging op een hoog niveau acteren.

Poesele kreeg als het ware de bal maar kansen konden ze niet scheppen. Op de hoekschoppen toonde Kevin zich dan ook telkens heer en meester. Toch een geruststelling voor onze verdedigers.

Onze drie vervangers deden ook duidelijk hun duit in het zakje. Jaime was telkens zeer gevaarlijk, Robbe trok schuchter zijn plan en Mattice organiseerde in zijn gekende stijl. Met nog Christophe, Levi En Stijn geblesseerd blijven we goed gewapend voor de komende weken en maanden. Jammer dat Daniel uitviel, toch een aderlating hoor.

Oja, had ik bijna vergeten ! de 2-0 van Milan. Op een korte corner, jawel, infiltreerde Milan in de grote rechthoek en met een prachtige plaatsbal liet hij de doelman kansloos op enkele minuten voor het einde van de match, boeken toe en het feestje kon beginnen.

Onze Lsm’rs de verdiende winnaars in een zeer sportieve derby. Geen gezaag, weinig overtredingen, een goede scheids en geen kaarten voor beide ploegen.

Na de wedstrijd kon schijnbaar iedereen leven met de uitslag. Dit resulteerde in een leuke verbroedering tussen de twee ploegen. Zelden gezien !!!

Zondag spelen we op Sint-Denijs, weer geen makkelijke uitwedstrijd. Maar wel een cruciale. Bij winst ontvangen dan volgende week leider Maldegem, een topduel dat we dan echt complexloos kunnen aanvatten. Maar eerst volgende week.

Volgende week ben ik er niet, voelt zich iemand geroepen om een verslagje te tokkelen ?

Ciao,