DOELTREFFENDHEID DOORSLAGGEVEND !!!

LANDO-SPORT MERENDREE – MALDEGEM 0-2

Door de nederlaag van vorige week was dit op papier geen topaffiche, jammer !!!

De wedstrijd startte erg behoudend. Het meeste balbezit voor de bezoekers en wij werden stilaan sterker in de omschakeling. Dit resulteerde in een ferme eerste kans van Milan. Mooi diep gestuurd door Christophe besloot hij net iets te zwak om de bezoekende goalie te verslaan.

Af en toe dreigde Maldegem maar steeds zonder groot gevaar tot minuut 22. Een collectieve aanval opgezet vanop links werd mooi en koelbloedig afgewerkt. Wij waren niet aangeslagen en plots kreeg Christophe een dot van een kans. Ook zijn schot was wel gekadreerd maar ook hier kreeg de doelman het leer onder controle. Jammer toch, want kort nadien kregen we een derde kans die ook hier vakkundig de nek werd omgedraaid.

En Maldegem ? Het bleef bij die ene treffer. De titelfavoriet toonde wel maturiteit maar achteraan waren ze meer dan onzeker.

Dat beloofde voor de tweede helft. En jawel hoor de onzen namen het commando over terwijl ook de wedstrijd stillaan ook bitsiger werd. Dit resulteerde in een paar terechte gele kaarten maar cruciaal was toch toen de scheids geen tweede geel durfde te trekken voor hun nr 10. Foei man. Een uitsluiting en met nog een half uur te voetballen !!! Ik zou het nog eens graag gezien hebben. Ondertussen bleven we knokken en relatief goed voetballen. Toch werd het 0-2 aan de overkant. Op een schaarse tegenaanval scoorden de bezoekers een tweede maal. Opportunisme troef. Twee kansen en twee doelpunten. Ook dit is een troef.

Simon kreeg nog een grote kans, Hamed claimde onterecht een strafschop, op hoekschoppen viel de bal nooit goed en de afstandsschoten waren te doorzichtig. Zo bleven de Meetjeslanders overeind en noteren we een 0 op 6.

Dit resulteert in een plek in de middenmoot van het klassement. Een plaats waar we eigenlijk niet willen staan.

De volgende twee wedstrijden spelen we tegen ploegen uit de kelder van de rangschikking, een zes op zes is dan ook een vereiste. Dat brengt ons opnieuw in de top 5.

Onze eerstvolgende partij wordt zaterdagavond gespeeld in Evergem. Aftrap : 19 uur.

Tot dan ?

Ciao,