EINDELIJK PUNTEN OP ASSENEDE !!!

ASSENEDE – LANDO SPORT MERENDREE 0-1

Vorige week al vermeld in mijn verslag hé, de laatste vijf jaar nooit gewonnen of zelfs geen puntendeling gehaald bij de polderjongens.

Je voelde het al deze week aankomen op training dat we iets gingen oogsten. Er werd ferm getraind en de teamspirit zit goed.

Toch een paar afwezigen en niet van de minsten : Jaime (ziek), Christophe (voetletsel), Levi en Stijn (adductoren).

Het eerste kwartier was maar dunnetjes. Het was even aanpassen aan de grasmat, de bal rolde duidelijk veel te stroef door het te lange gras. Moeilijk voor onze ploeg die het moet hebben van technisch verzorgd voetbal.

Stilaan kregen we meer grip op de match maar steeds was de laatste actie vaak onzuiver. Veel goede wil maar vooral veel mondigheid in onze ploeg met de nadruk op goed aansluiten en druk op de bal. Wat een verschil met vorig seizoen.

Assenede kreeg het moeilijker en toen vlak voor rust een verdediger in de fout ging strafte Daniel de aangeboden kans genadeloos af. 0-1 bij de rust. Meer dan verdiend.

Ook in de tweede helft kon de thuisploeg geen vuist maken. We hadden opnieuw veel balbezit, recupereerden snel de bal en onder de impuls van een onvermoeibare Simon kwamen we toch aan enkele kansen. Jammer genoeg was het nog steeds het net-niet scenario. De krappe 0-1 bleef op het bord en uiteraard was het op het einde van de wedstrijd nog schudden en beven. Toch haalden we het oververdiend met dank aan opnieuw een goede collectieve prestatie van onze ganse ploeg.

Met 6 en 9 kunnen we spreken van een geslaagde start.

Zondag wacht Poesele dat nu zelfs één puntje meer telt. Bedoeling is dat wij zondag er twee voor staan. Dus maar één doel, de derby winnen.

Voor de wielerliefhebbers geen nood, vanuit onze prachtige kantine kunnen jullie zowel naar de koers kijken en de derby volgen.

Tot zondag ?

Ciao,