EERSTE OPDRACHT VERVULD !!!

EVERGEM CENTER – LANDO SPORT MERENDREE 2-4

Velen hoopten het, weinigen durfden het uitspreken ! Twee opeenvolgende overwinningen maken van LSM een subtopper in het klassement.

Gisterenavond was de eerste driepunter een feit. Geen topprestatie, verre van zelfs, maar verdiend de drie punten mee naar de EXO in Sint-Niklaas !!!

De eerste helft was rommelig en dit tegen een zeer gemotiveerde tegenstander. Ze klommen dan ook na een kwartier verdiend op voorsprong met een heerlijke treffer. Onhoudbaar voor onze doelman.

We moesten effen bekomen maar geleidelijk aan herstelden we het evenwicht. Toch bleef ons spel meer dan slordig met ontzettend veel foute eenvoudige passes. Dat moet beter of lag het aan de staat van het terrein ? Denk het niet !!!

De gelijkmaker kwam er toch na een klein half uur spelen. Een fraaie actie van Hamed werd door de thuisdoelman onvoldoende gepareerd en Milan was er als de kippen bij om gelijk te stellen.

Verder noteerden we geen echt doelgevaar meer tijdens het resterend kwartier in de eerste helft.

Na de koffie verhoogde de spektakelwaarde.

Kort na de rust behoedde Quinten ons met een spectaculaire redding van een achterstand. Fraai werk van onze doelman die met bravoure onze geblesseerde doelman Kevin verving.

Niet zo lang erna klommen we op voorsprong, een strakke en goede voorzet van Hamed werd door onze kleine Milan fraai binnengekopt. Topaktie en 1-2.

Evergem duidelijk van slag en wanneer Joren op hoekschop de 1-3 binnenkopte leek de wedstrijd gespeeld.

Evergem gaf zich niet gewonnen, zeker niet toen Corneel nogal ongelukkig zijn eigen doelman verraste. Nog 10 bange minuten ?

Gelukkig niet, eerst miste Milan een reuzekans maar bij een tweede mogelijkheid aarzelde hij niet. Mooi tegenvoets gaf hij de thuisdoelman geen schijn van kans, 2-4 en wedstrijd nu wel gespeeld.

Zijn wissel op enkele minuten voor het einde van de partij was dan ook een echte applausvervanging na een spraakmakende hattrick. Dat belooft met Daniel erbij wanneer die terug fit zal zijn.

In alle geval een vrij volwassen overwinning die nog meer moed geeft om ook zondag buur Zomergem puntenloos huiswaarts te sturen.

Zeer belangrijk voor het vervolg van de eerste ronde.

Tot zondag ? Stadio communale in Merendree hé.

Ciao,