VERDIENDE DERBYWINST !!!

LS Merendree – Zomergem 3-0

Een logische overwinning tegen een meer dan matige tegenstander en dit ook voor een matige belangstelling. Waar is de tijd waar de wedstrijden tegen de Mickeys heel wat volk op de been brachten !!! Uiteraard was het geen affiche gelet op de huidige benarde situatie van de bezoekers.

Onze ploeg startte furieus met meteen een dot van een kans voor Milan maar de doelman redde knap. Daarna verflauwde de partij zienderogen. De 1-0 kwam uit de lucht gevallen, letterlijk dan . Een voorzet van Corneel werd door Hamed even beroerd met het hoofd en de bal liep tergend traag in doel. Ook de 2-0 was een kopbaldoelpunt. Een goed aangesneden hoekschop van Sander werd door onze beste kopbalspecialist Joren knap buiten bereik van de doelman gekopt. 2-0 en LSM op rozen. Zomergem zorgde nauwelijks voor weerwerk ondanks het slordige spel van onzentwege.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, de onzen bij momenten gretig en dreigend maar meestal heel slap en onnauwkeurig. De 3-0 mocht wel gezien zijn, Simon slalomde door het midden tot in de backlijn en werkte koelbloedig af. 3-0 en boeken toe.

We versierden nog enkele kansen en jawel onze doelman moest toch één keer zijn kunnen tonen. De wedstrijd kabbelde rustig verder en na negentig minuten konden we drie punten op onze rekening bijtellen.

Zondag naar Adegem en dan volgen twee thuiswedstrijden tegen Lembeke en Sint-Laureins. Met een 7 op 9 tegen zogezegde subtoppers blijven we zeker in de top drie. Gaan we ervoor ? Heel benieuwd.

Tot zondag,

Ciao,