DRIEPUNTER NA BESTE SEIZOENSPRESTATIE !!!!

ADEGEM – LANDO SPORT MERENDREE 2-3

De moeilijke uitwedstrijd op Adegem hebben we verdiend winnend afgesloten. Niet zo evident wetende dat Adegem een echte thuisreputatie heeft op hun relatief klein, lees vooral smal terrein.

De onzen namen onmiddellijk de match in handen met vooral veel balbezit. Kenmerkend voor de ganse partij trouwens. Adegem moest het hebben van de lange bal waar ze uiteraard bedreven in zijn en vooral wachtend op slordigheden of foutjes bij hun tegenstander.

En jawel, tegen de gang van het spel in kwamen ze op voorsprong. Corneel beging een onnodige fout in de backlijn en referee wees kordaat en correct naar de stip. Hun penaltytrapper miste niet en 1-0.

Geenszins aangeslagen duwden we het gaspedaal nog dieper in. Een fantastische knal van Sander werd door een goede thuisdoelman gepareerd. Ondanks tal van goede aanvallen met vooral een sterk wederoptredende Daniel en een steeds goed aanspeelbare Milan bleef Adegem lang overeind. Toch maakten we net voor rust gelijk. Daniel was er als de kippen bij om een onvoldoend afgeweerd schot te verzilveren. Niet onbelangrijk de gelijkmaker voor de rust. Dit gaf bijkomend vertrouwen en moed voor onze supporters.

Na de rust eenzelfde scenario, onze combinaties mochten echt gezien zijn. Veel over de grond, eenvoudig voetbal over verschillende stations en al het enigszins kon werd de tegenstander goed onder druk gezet.

Een doelpunt kon niet uitblijven en wanneer Sander, hij opnieuw, opnieuw infiltreerde vanop rechts nam hij de bal met zijn linkse op de slof en knalde heerlijk voorbij een nochtans zeer sterk keepende thuisdoelman.1-2 en oververdiend !!!

Lang konden we niet genieten van onze voorsprong want Adegem stelde gelijk twee minuten na ons tweede doelpunt. Een typische hoge bal werd binnengekopt buiten bereik van Quinten. Wat een domper. Alles te herdoen.

Nauwelijks aangeslagen gingen we op zoek naar meer. Onze goede aanvallen bleven maar aanhouden en wanneer Corneel, jawel onze rechterverdediger, op rechts ook infiltreerde werkte hij even mooi en secuur af als Sander. Een gelijkaardig doelpunt gescoord door een rechtervoet met links. Knap en deugddoend vooral voor Corneel die aan de basis lag van de strafschop. 2-3 met nog een dik kwartier te gaan. We groeven ons niet in en bleven op zoek naar een vierde treffer. Bijna was die er toen Sander een niet te missen kans toch nog tegen een verdediger trapte. Jammer maar helaas. Nu moesten we nog het slotoffensief van Adegem overleven. Het stelde niet zoveel voor omdat Quiten telkens raad wist met hun hoge voorzetten. Ook onze verdediging speelde secuur en zo bleven we overeind na een uitstekende wedstrijd van onze ganse ploeg. Dikke proficiat aan iedereen !!!

Door deze overwinning blijft onze doelstelling overeind. Zondagnamiddag om 14.30 u kijken we de speculoosjongens van Lembeke in de ogen. LSM 18 ptn, Lembeke heeft er 17. Als je het mij vraagt, wederom een wedstrijd op het scherpst van de snee. Zondag recupereren we ook Christoph die zijn schorsing in beroep zag terugbrengen naar 1 ipv 3 speeldagen. Dus bijna au grand complet, enkel Levi en Kevin zijn nog geblesseerd.

Hopelijk iedereen massaal op post voor deze boeiende topper !!!

Tot zondag ?

Ciao,