INDRUKWEKKEND LSM STUURT LEMBEKE PUNTENLOOS HUISWAARTS !!!

LANDOSPORT MERENDREE – LEMBEKE 2-0

Veel volk gisteren voor de belangrijke wedstrijd tussen twee ploegen die het de laatste weken meer dan voortreffelijk deden.

De wedstrijd startte afwachtend wat resulteerde in veel middenveldspel zonder al te veel doelgevaar. Ook de duels werden niet geschuwd wat resulteerde in nogal wat stilstaande fases zonder al teveel doelgevaar.

Al vlug bleek dat wij de beter voetballende ploeg waren, onze combinaties verliepen opnieuw vlot, over de grond en waar het kon werd eenvoudig gevoetbald. Er werd tevens relatief goed aangesloten wat resulteerde dat de afvallende bal meestal de onze was. Toch zo belangrijk als je als ploeg wil domineren.

Alweer bleek dat Daniel en Milan zeer balvast waren, ze verloren praktisch geen duels en zo konden onze middenvelders makkelijk aansluiting vinden om de nodige steun te verlenen.

Ook Hamed bleek een gesel voor de bezoekende verdediging, zijn infiltraties op rechts zorgden steeds voor gevaar. Op één van zijn passes kwam plots de bal rond het halfuur bij Milan. Ingesloten door een drietal verdedigers vond hij niet onmiddellijk een oplossing. Door zijn balvastheid kwam er toch plots een opening om naar doel te trappen. Hij deed dit zo precies en hard dat de bal mooi in de linkerbenedenhoek van het doel belandde. Ondanks een ultieme poging van de bezoekende doelman stond de 1-0 op het scorebord. Lembeke van slag en enkele ogenblikken later kon een opnieuw zeer verdienstelijke Simon net niet scoren op een afgeweerde bal, wat een kans zeg !!!

Van Lembeke kregen we heel weinig te zien of toch ! Mekkeren tegen de scheids was hun sterkste punt. Jongens toch, hun trainer en hun nr 6 dan nog op kop.

Ruststand 1-0, meer dan verdiend.

In het begin van de tweede helft leken de bezoekers toch wat te domineren maar hun aanvallende intenties werden vlug in de kiem gesmoord door onze secure verdediging. Centraal waren Joren en Nicolas outstandig en onze aanvallende vleugelbacks Seppe en Corneel deden de bezoekers meermaals pijn.

Op een hoekschop werd er duidelijk een duwfout gemaakt op Aaron, onze betrouwbare centrale middenvelder, de scheids aarzelde niet en wees naar de stip. Opnieuw protest van de speculoosboys maar niks baatte. Hamed scoorde de 2-0.

Boeken toe ? Eigenlijk niet want er stond nog ruim 30 minuten op de teller.

Toen pas begon echter het LSM-festival. Jammer dat we niet meer scoorden. Daniel, Milan, Hamed, Aaron en de ingevallen Robbe konden makkelijk de score nog verhogen maar een uitstekende doelman verhinderde meer averij voor de bezoekers.

Ook op een bom van een steeds beter spelende Sander wist hij raad. Om maar te zeggen dat Lembeke aan een pandoering ontsnapte. Waar ze niet aan ontsnapten was aan een rode kaart, niet om te mekkeren (ongelooflijk) maar voor een overtreding.

Ook Quinten was vandaag weer een betrouwbaar sluitstuk, met de schaarse kansen van Lembeke wist hij steeds raad!!!

Na afloop iedereen terecht fier op onze LSM’rs, vooral de manier waarop was goed. Ik kan het niet genoeg benadrukken, als we goed aansluiten, de bal eenvoudig laten circuleren en op tijd de diepte opzoeken naar onze balvaste spitsen doen we iedere ploeg pijn.

We hebben daar het materiaal voor, ook nog Levi, Christophe Jules en Jaime achter de hand hé!

Zondag nieuwe topper. Sint-Laureins toch ook één van de titelfavorieten voor het seizoen is de tegenstander. We spelen opnieuw in het stadio communale en op onze fantastische kunstgrasmat.

Vanaf morgen op training, voetjes weer op de grond en keihard werken voor het volgende duel.

Zondag 14.30 u

Tot dan ?

Ciao,