Wie zijn we

Fusieclub sinds 1996 tussen L.S. Landegem en VK Merendree.
Momenteel spelende in 2e provinciale met 16 actieve teams.

Terrein

Hansbekestraat 5A, 9850 Merendree - 09/371.87.77 

Fanion - Beloften - Reserven - U17 - U15 - U13 - U12 - U11a - U11b - U10 - U9a - U9b - U8a -U8b - U7 - U6


Woordje van de voorzitter Yves Van Kerrebroeck

Dat 2016 voor onze club een bijzonder jaar is hoeft geen betoog.

Niet alleen is onze fusieclub 20 jaar jong, hebben we deze zomer ons nieuw oefencomplex geopend en in een razendsnelle digitale wereld gaan we van start met een gloednieuwe LSM-website om nog meer aan jullie eisen te kunnen voldoen namelijk up-to-date info.

Als de verantwoordelijken van onze nieuwe website aan de voorzitter vragen eens een korte historiek te schrijven van onze club heb ik daar geen enkel probleem mee daar ik mee aan de wieg stond van de geboorte van deze mooie club.

20 jaar geleden, men zegge en schrijve 1996, werden door de bestuursleden van het toenmalige VK Merendree en Lando Sport Landegem gesprekken aangevat om deze twee buurtploegen samen te voegen en na enkele weken van intens onderhandelen was de fusie een feit.

Oranje/Blauw/Wit werden de kleuren, LS Merendree werd de nieuwe naam en het terrein in Merendree werd ons oefencomplex terwijl er op het terrein in Landegem enkel met de eerste ploeg en beloften gespeeld werd. Tot op heden is dit nog altijd zo.

Bij de start van de fusie speelden we met 8 ploegen (1ste en 2de ploeg/zondagreserven en een vijftal jeugdploegen. Het eerste elftal van de nieuwe fusieploeg startte in derde provinciale.

Na een onverwachte degradatie tijdens ons eerste seizoen konden we na 2 jaar onze plaats in derde heroveren. Ondertussen bleef onze jeugd aangroeien en toen we in 2004 kampioen werden, speelde de inbreng van eigen jeugdspelers een grote rol. Ondertussen spelen we nog steeds in tweede provinciale waar we tot op heden nog steeds voor een toonaangevende club aanzien worden. Getuige hiervan de verschillende eindrondes die we speelden en ook de stabiliteit van de club zowel op financieel en organisatorisch vlak.

Op vandaag hebben we meer dan 250 leden waarvan meer dan 170 jeugdspelers, in vergelijking met 20 jaar geleden is dit meer dan een verdubbeling. Bedoeling is nog steeds zoveel mogelijk eigen jeugd te laten integreren naar de eerste ploeg. Geen sinecure maar toch wel een echte noodzakelijkheid.

In alle geval ben ik bijzonder opgetogen met onze nieuwe website. Ik wil nogmaals al mijn LSM-computerspecialisten van harte bedanken tot het welslagen van deze mooie website. Aan iedere LSM’r veel leesgenot en uiteraard ook heel veel voetbalplezier .

Yves Van Kerrebroeck,

Voorzitter LSM