ZURE NEDERLAAG !!!

LSM - MALDEGEM 1-2

De topper tussen 2 titelpretendenten gaf de nodige spanning maar jammer genoeg niet het gewenste resultaat.

Maldegem begon het best aan de partij zonder echt gevaar. Opnieuw was ons inspelen niet zo zuiver, zeker in het begin van de wedstijd, wat het natuurlijk lastig maakt om veel balbezit op te eisen, iets waar we meestal en terecht naar streven. Gelukkig werd dit naarmate de minuten verstreken beter en werden we ook gevaarlijker. Milan miste een open kans op voorzet van Zeno. Maar de openingstreffer viel aan de overzijde. Een fraaie wel waar er teveel ruimte werd gegeven. Geen man overboord echter, je voelde dat we duidelijk de beter voetballende waren maar tot aan de rust veranderde de score niet.

Na de rust stond er maar één ploeg op het veld. We speelden sterk, eisten de bal op en creëerden nogal wat kansen. De bezoekers beperkten zich tot de lange bal waar onze verdediging wel raad mee wist. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit. Pech toen Milan met een mooie trap met zijn linker notabene de onderkant van de deklat trof. Merde, dit had het moeten zijn maar net niet. Toen de bezoekers toch eens aan ons doel raakten was het opnieuw bingo 0-2 en boeken toe ? Neen hoor, vrij kort na hun doelpunt scoorden we toch de aansluitingstreffer, Milan deze keer wel paraat.

Maldegem kraakte onder de druk, won veel tijd en toonde niks meer. De onzen bleven maar beuken maar naarmate de tijd vorderde werd de lange bal teveel gehanteerd wat trouwens volkomen logisch was in deze fase van de wedstrijd. Enkele verschuivingen brachten geen baat meer en zo eindigde de match met een meer dan frustrerende nederlaag. Na de match was de ontgoocheling bij iedere speler duidelijk zichtbaar omdat we de bezoekers op alle gebied overklasten. Bij de bezoekers heerste euforie, altijd leuk om op een diefje te winnen trouwens.

Volgende week wacht de derby op Lovendegem. Maar één optie : winnen !

Gelukkig recuperen we Gilles want met Maarten, Joren en Mathieu De Weirdt in de lappenmand kunnen we iedereen heel goed gebruiken.