FRAAIE DERBYZEGE !!!

LSM – LOVENDEGEM 2-1

Het jaar goed beginnen was de bedoeling, vooral omdat onze gekwetstenboeg stilaan aan het leeglopen is. Toch noteerden we vandaag 2 geschorsten, onze doelman en spelmaker Tim met geel. Ook onze trainer was er niet, heeft met zijn U14 van Fcb een internationaal indoortornooi gewonnen in Wenen. Peter, onze T2, nam die honneurs met verve waar en leidde onze ploeg naar een deugddoende zege.

We begonnen scherp, Milan dwong na 5 minuten een hoekschop af die Jelle scherp aansneed, verlengd door Aaron en mooi binnengetikt door Matties. Beter kan je niet beginnen.

Goed voor het vertrouwen en dat zag je. We bleven behoorlijke patronen op de mat leggen en dat resulteerde nog in enkele kansen voor zowel Zeno en Milan maar scoren lukte telkens net niet.

Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Ook zij hadden enkele mogelijkheden maar een zeer attent keepende Quinten gaf vertrouwen aan zijn verdediging.

1. aan de rust waar de meesten zich mee konden verzoenen.

Ook in de tweede helft scoorden we meteen, Milan devieerde een hoge bal in de voeten van Mathieu De Weirdt die heel kalm bleef en eenvoudig maar fraai scoorde. 2-0 en boeken toe ?

In eerste instantie wel, de bezoekers duidelijk van slag, gaven zeker niet de indruk om een vuist te maken. Toch kwamen ze in de wedstrijd met nog een klein half uur voor de boeg. Een onnodige strafschopfout die de aansluitingstreffer betekende. Met andere woorden, nog 25 lastige minuten.

Gelukkig dirigeerde onze captain perfect zijn verdediging en was Aaron opnieuw nuttig op het middenveld. Eenmaal ontsnapten we met een bal op de paal maar voor het overige hielden we verdiend de 3 punten thuis.

Ook de invalbeurt van Gilles was een leuk feit na een wekenlange blessure. Hoop doet leven !!!

Iedereen meer dan content na de wedstrijd waar menig pintjes vloeiden op de overwinning en het nieuwe jaar !!!

Volgende zondag trekken we de polders in, jawadde !!!

Dat wordt daar wat zondag, een smal veld en gezien de laatste weersvoorspellingen zal modder of smeltwater een cruciale factor zijn. Assenede is trouwens ook goed gestart dit jaar, zaterdagavond namen ze de maat van Maldegem.

Heel benieuwd hoe we met de elementen gaan omgaan.