FRAAIE OVERWINNING

LSM – ZAFFELARE 3-1

Tegenstander Zaffelare, een niet te onderschatten tegenstander hoor !!! Een stugge ploeg die vooral gevaarlijk is en bleek in de omschakeling maar uiteindelijk speelden de onzen een meer dan behoorlijke wedstrijd.

Heel veel balbezit met goede infiltraties vanop de kanten maar waar vooral in de eerste helft de finesse ontbrak. Tactisch zijn we er toch een stuk op vooruitgegaan hoor. Het gezamenlijk vroeg druk zetten, de strijd om de tweede bal, de ruimtes korter houden, het balbezit zijn toch elementen die onze coach altijd vraagt en waar de onzen beter en beter weten mee om te gaan.

In de eerste helft noteerden we één grote opwinding. Strafschop rond het halfuur en opnieuw nam onze captain zijn verantwoordelijkheid. Hij deed het net zoals vorige week, pardoes op de doelman maar ditmaal in de rebound over het doelkader. Jammer en zo gingen we dan ook met een brilscore de rust in.

De dominantie of onze dominantie in de tweede helft was nog groter. Verzorgd voetbal die Zaffelare deed wijken en waar we dan ook oververdiend op voorsprong kwamen. Een bijzonder goed getrapte voorziet van onze scipper (veel beter getrapt dan de penal) werd door Milan met hoofd mooi verlengd. Schitterende goal en eindelijk de voorsprong. Zaffelare kraakte maar overleefde vooralsnog. De gelijkmaker kwam dan ook echt uit de lucht vallen. Een kopduel in de middenstrook werd verloren; Matties hapte te vroeg en Nicolas vergat de buitenspel op te heffen. 1-1 wat een domper zeg.

Gelukkig waren de onzen niet aangeslagen en de aanvalsgolven bleven maar komen richting het bezoekende doel. Opnieuw scoorde Milan heel fraai met zijn linker en bracht Lsm op een 2-1 voorspong. Zaffelare probeerde alsnog de scheve situatie recht te trekken maar de onzen speelden de wedstrijd volwassen uit. Toen de ingevallen Jelle de 3-1 lukte was de wedstrijd gespeeld. Toffe goal voor onze jonge beloftevolle spits.

De volgende twee wedstrijden lijken en zijn uiterst interessant. Zaterdag naar Maldegem die dit weekend flink op zijn donder kreeg en dan onze laatste thuiswedstrijd tegen kopploeg Sint-Laureins. Een mooie waardemeter voor het betere spel van de laatste weken. Vree benieuwd hoeveel punten we gaan pakken tegen deze tegenstanders.