EINDELIJK PUNTEN TEGEN TOP5 PLOEG !!!

EEKLO – LSM 1-2

Tijd om mijn verslagje te tokkelen na een opnieuw meer dan geslaagde stoverijsouper, de afwezigen hadden alweer ongelijk, maar vooral wil ik de vele aanwezigen nog eens bedanken voor jullie aanwezigheid.

De wedstrijd dan, opnieuw hadden we enkele noodgedwongen wijzigingen : in laatste instantie viel onze keeper Kevin uit met een schouderblessure, Simon op reis in Japan en Zeno geelgeschorst. Desalniettemin kon onze trainer toch nog een meer dan valabel elftal de wei inbrengen.

Op het enorm grote veld werd er in de eerste helft weinig sprankelend voetbal geserveerd. Veel lange ballen, vooral van de thuisploeg en wij die daar niet echt goed mee om kunnen. Ook waren veel duels meer dan viriel en daar kan Jelle over meespreken. In zo een duel moest hij reeds na een dik half uur afhaken en werd hij door Jelle behoorlijk vervangen. Inderdaad, Jelle verving Jelle !!!

De 1-0 kwam letterlijk uit de lucht vallen, een betwistbare vrije trap nam een zodanige curve dat Quinten en zijn verdediging zich miskeken en tot ieders verbazing de bal in het net zagen belanden. Een domper van jewelste.

Eeklo waande zich de koning te rijk, kennen daar wat van hoor, maar de onzen waren geenszins van hun melk.

Dit uitte zich dan ook in een begeesterende tweede periode waar we op drie minuten op en over de thuisploeg wipten. Een duidelijke penal op Milan werd daar onze captain in twee keer voorbij de doelman getrapt. Wanneer Matties op vrije trap de bal staalhard op doel schoot en de thuisdoelman de bal niet kon klemmen was Matthieu er als de kippen bij om beheerst af te werken. Niet zo makkelijk hoor maar wel knap gedaan. We keken naar het scorebord en de klok stond op minuut 55. Nog lang hé !

Toch kwamen de onzen niet echt in de verdrukking, verre van zelfs, we hadden grote delen van de resterende tijd de wedstrijd stevig in handen. Eeklo kon enkel dreigen met lange ballen waar we wel raad mee wisten. Toch bleef de tijd maar traag vooruitgaan, bij jullie ook ?

Zeker wanneer de scheids het nodig vond om nog 6 extra minuten toe te voegen. Maar deze keer trokken we wel aan het langste eind en zeker en vast oververdiend. Veel inzet en ook heel veel goede individuele prestaties. Een opsteker voor de volgende 4 wedstrijden.

Te beginnen met het weekend na Pasen thuis tegen Zaffelare. Dan volgen nog 2 topduels op Maldegem en thuis tegen Sint-Laureins. Twee ploegen waartegen we absoluut willen winnen, zijn we trouwens aan onze status verplicht.

Eerst genieten van enkele Vlaamse wielerklassiekers en dan er opnieuw de beuk er in.

We doen een aanvraag om de thuiswedstrijd tegen Zaffelare te verschuiven naar zaterdag, liefst zo vroeg mogelijk werd me gesuggereerd deze middag. We doen ons best !!!