OPNIEUW ZURE THUISNEDERLAAG

LSM – MEETJESLAND 3-4

Voor een meer dan behoorlijke publieke belangstelling werd deze wedstrijd tussen subtoppers een leuk kijkstuk, zeker voor de neutrale toeschouwers.

De eerste helft domineerden we de bezoekers met ons gekend spel, hoog druk zetten en al voetballend de tegenstander het moeilijk maken. Daar slaagden we goed in. De 1-0 was een beauty : Maties die in zijn gekende stijl goed inflitreerde, Zeno bediende en die op zijn beurt Gilles vond die beheerst afwerkte. Wat een goal !!! We vergaten echter de kloof verder uit te diepen. Steeds net niet en dat zou zich wreken. De gelijkmaker kwam er verrassend. Na hoekschop floot de ref penalty na een scrimmage, weinigen hadden de fase goed gezien maar de gelijkmaker was een feit. Geenszins aangeslagen bleven we veel balbezit hebben en na een ingestudeerde hoekschop scoorde Zeno beheerst en fraai. 2-1 was ook de ruststand, te karig beloond vonden we.

De tweede helft was een ander verhaal. Ons balbezit en de controle over de wedstrijd verloren we. We speelden te braaf en vooral te slordig en toen de bezoekers na een lucky goal op 2-2 kwamen zag je de onzen beginnen twijfelen. Niemand die de ploeg op sleeptouw nam en het verergerde nog toen de Eeklonaren na een fraaie tegenstoot de 2-3 scoorden. Wat een anticlimax. We ontsnapten nog aan verder onheil maar met de moed der wanhoop speelden we in het laatste kwartier alles op alles. Weliswaar zonder veel overleg maar het loonde. Diep in blessuretijd scoorde Simon alsnog, ik noteerde minuut 96.

Een laatste lange bal, na de spelhervatting van ons doelpunt, werd een aanvaller foutief gestopt. De vrije trap die volgde was dan ook fataal. De bal, slecht weggewerkt, kwam pardoes voor een bezoekende voet en jawel in minuut 97 werd het nog 3-4. Wat een anti climax na een zenuwslopend slot van deze wedstrijd.

Het puntje dat we niet kregen maar toch verdienden deed er in feite niet toe maar het was vooral de mentale dreun die pijn deed. Dju toch !!!

Na een zeer povere 1 op negen zijn we in het klassement serieus aan achtervolgen toe. Zondag trekken we naar leider Sint-Laureins. Geen sinecure maar eens voor de verrassing zorgen zou deugd doen. Aan jullie boys om eens de puntjes op de i te zetten.