BILLIJK GELIJKSPEL !!!

LOVENDEGEM – LSM 2-2

Vorige week waren we terecht ontgoocheld door de onverdiende nederlaag na een meer dan degelijke pot voetbal, gisteren daarentegen mochten we tevreden zijn met een puntje na een ronduit ontgoochelende prestatie.

Nochtans waren veel ingrediënten aanwezig om een topmatch af te leveren. Zelfde elf van vorige week, veel toeschouwers, een derby, mooie accommodatie, kortom ideale omstandigheden.

Reeds na twee minuten noteerden we onze eerste kans. Gilles goed diep gestuurd kon net niet voldoende afdrukken. Dat beloofde.

Wat me onmiddellijk opviel was de gedrevenheid van de thuisploeg. Ze hadden duidelijk begrepen dat ze tegen hun buren punten konden pakken met een topmentaliteit. En dat illustreerden ze ook. Niet met het betere voetbal maar met vechtlust en gedrevenheid kom je ook een eind hé!

De 1-0 viel al na een klein kwartier na gesukkel in onze verdediging. Dit zag er niet goed uit.

Toch kwamen we vrij vlug op gelijke hoogte, na de zoveelste hoekschop kon Maties profijtig de gelijkmaker scoren. Nadien speelden we met iets meer lef en dit resulteerde dan ook in meer balbezit en dreiging. De 1-2 van Jelle was fraai na een geslaagde actie vanop rechts.

Niettemin onze voorsprong gaven we toch geen al te soliede indruk. De afstand tussen de linies was veel te groot. Vroeg de tegenstander onder druk zetten zagen we jammer genoeg veel te weinig en dit had gevolgen.

De gelijkmaker was een kadootje, een te korte terugspeelbal werd ongenadig afgestraft en zo kwam de rust in zicht met een 2-2 gelijke stand. Voor de neutrale toeschouwer een leuke tussenstand.

In de tweede helft werd niet meer gescoord. De paal redde ons van een achterstand en de thuisdoelman speelde een dijk van een match.

De thuisploeg bleef dreigen met hun twee diepe aalvlugge spitsen die onze verdediging verschillende keren in de problemen bracht. Grote oorzaak was dat ze veel te makkelijk de lange bal konden versturen, een kolfje naar de hand voor hun spitsen. Wij probeerden het al voetballend maar het was te weinig. De meesten van ons haalden niet hun gewone niveau en jawel, dan kom je in de problemen.

Beide ploegen moesten zich tevreden stellen met een punt. Lovendegem vierde het punt als een overwinning en wij dropen ietwat ontgoocheld af.

Zondag is het van moeten. De kloof tussen de top van klassement en LSM mag niet verder uitgroeien, vandaar !!!

Tegenstander is Meetjesland, een ploeg waar we het dikwijls moeilijk tegen hebben. Ik denk dat Stijn, onze trainer, veel te vertellen heeft en dat we een meer dan gretig LSM mogen verwachten. Vree benieuwd !!!