sleidinge 4 - LSM 1

Na de kansloze nederlaag tegen Laarne Kalken vorige week had trainer Stijn Claeys zijn team op scherp weten te zetten. Een hele tijd geleden dat we nog eens 40 minuten konden genieten van wat provinciaal voetbal zo mooi kan maken : grinta, een vlotte balcirculatie en veel aanvallende beweging en positiewissels . Het resulteerde in een aantal mooie kansen die in eerste instantie nog door Simon en Zeno werden gemist. Geen nood : we gingen nog even door op ons elan : achterin werd alles netjes op slot gehouden en Zeno pakte aan de overkant uit met een fraaie dribbel en dito assist . Jelle duwde fraai de 0-1 tegen de netten, de toeschouwers konden zich afvragen wie van beide teams een top-3 positie bekleedde .

Sleidinge had dus nog geen bal op doel getrapt .. tot in minuut 40 het scheidsrechterlijke trio het welletjes vond en de hoofdrol opeiste . Een vermeend handspel van Kevin buiten de 16 meter werd na wat geaarzel bedacht met direct rood - geen mens die dit kon begrijpen.

Resultaat : met 10 man verder , Quinten mocht het doel verdedigen en Matisse werd geslachtofferd. (goeie prestatie Matisse : op die manier zullen er nog kansen komen !). Alsof het nog niet erg genoeg was vlogen de eerste 2 doelpogingen van de thuisploeg meteen binnen en konden we gaan rusten met een 2-1 achterstand. Een donderslag bij heldere hemel en een wedstrijdverloop dat zelfs Hitchcock niet had kunnen bedenken.!

De tweede helft was een maat voor niks : met een numerieke minderheid kwamen we te snel op 4-1. Toch een pluim dat ook dan de kopjes niet naar beneden gingen , door onze vechtlust kregen we zelfs nog een 3 tal mogelijkheden om te scoren .

Een oneerlijke strijd was het : met 10 tegen 12 ... niemand van de LSM familie hoeft zich iets te verwijten. Met deze ingesteldheid krijgen we het geluk binnenkort aan onze. We recupereren volgende week Nico , onze captain en Maties .

Ik durf te wedden dat we op St-Kruis Winkel niet met lege handen achterblijven !